Om filmen

Synopsis

”Light fly, fly high” er en dokumentarfilm om Thulasi, en ung, indisk jente som har begynt å bokse for å komme seg ut av fattigdommen. Thulasi er dalitt, og som kasteløs, ugift kvinne i India eksisterer nesten ikke mulighetene for å oppnå noe i livet. Men Thulasi nekter. Hun har valgt å gå sin egen vei og trer inn i bokseringen for å slåss seg opp og fram. Det er i hvert fall drømmen. For gjør hun det bra innen boksing kan hun få seg en statlig jobb og forsørge seg selv. Først da kan hun være fri til leve slik hun selv ønsker.

Hun er et virkelig boksetalent og har flere ganger slått den regjerende verdensmesteren i ringen. Likevel trener Thulasi fortsatt i den lille lokale klubben i Tamil Nadu. I et land med mye korrupsjon og et fortsatt gjeldende kastesystem kan det nesten virke umulig  å nå sine mål. I ti år har hun kjempet, nå begynner tiden å renne ut.

Støttet av Norsk filminstitutt, Dansk filminstitutt, Nordisk Film & TV Fond, Fritt ord, ExtraStiftelsen, Fond for lyd og bilde, Fofogofo, NRK, DR og RUV.

Produksjonsinformasjon

Produsent: Fri Film AS, Susann Østigaard og Beathe Hofseth
Co-produsent: Made in Copenhagen, Helle Faber
Regi: Susann Østigaard og Beathe Hofseth
Klipper: Siv Lamark
Lyddesigner: Morten Green, Peter Albrechtsen
Komponist: Troels Abrahamsen, Kjetil M. Hovland, Mike Sheridan

Sjanger: Dokumentar
Lengde: 58 / 80
Distribusjon: NRK, DR, SVT, RUV, YLE Third Dimension
Verdenspremiere: IDFA, november 2013
Norgespremiere: Tromsø International Film Festival, januar 2014

Pitchet og utviklet